Geschiedenis

WSC de Paesplas werd volgens de acte van de Kamer van Koophandel officieel opgericht op 9 februari 1977 en er gaat een hele geschiedenis aan vooraf. Het bestuur bestond destijds uit drie heren: voorzitter Leo Boeijen, penningmeester Bergholz en secretaris Peter Bolle. Na de oprichting duurde het vijf jaar voordat de vereniging een vaste thuishaven had. De eerste steiger werd gemaakt door Piet Terburg, maar door baggerwerkzaamheden op de Paesplas en de Maas moest elders een plaats gevonden worden. Na twee verhuizingen werd op de locatie van het voormalige buitenzwembad in Gennep de derde ligplaats voor boten gevonden.

Tot 1981 waren penningmeester Bergholz en Henk van de Runtstraat de havenmeesters van de vereniging. Nadat de watersportclub zich huisvestte op de huidige locatie, is sinds 1986 Wiel Kaak de havenmeester. Onze vereniging kent 2 ereleden vanwege hun inzet en vele verdiensten voor de vereniging, namelijk Theo Janssen en Jan Maas †.


WSC de Paesplas - Over ons

Het bestuur

Voorzitter
Secretaris
Penningmeester
Algemene zaken
Evenementen

Wim le Clercq
Monique Maas
Josefien Schoenmakers
George Muller
Olga Flintrop


Ligplaatsen en tarieven

De vereniging beschikt over 90 ligplaatsen, inclusief de nieuwe aanlegkade, voor leden, jaargasten en passanten die we graag verwelkomen. Het liggeld voor passanten bedraagt 1,25 euro per strekkende meter per dag. Dit is inclusief elektra en gebruik van onze sanitaire voorzieningen.

Faciliteiten

Bij WSC de Paesplas beschikken we onder andere over elektra op de steigers, een geheel vernieuwd sanitairgebouw met wasmachine en droger, leenfietsen, een gedeeltelijk overdekte barbecueplaats, een overdekt terras, een mooie parkeerruimte en onze havenmeester doet zijn uiterste best om onze gasten persoonlijk op te vangen. Ons haventerrein is alleen toegankelijk voor leden en gasten.

Wiel Kaak afscheid

Afscheidsreceptie Wiel Kaak

Op zondag 3 oktober hebben wij, WSC de Paesplas, Wiel Kaak een afscheidsreceptie aangeboden als dank voor zijn jarenlange inzet als havenmeester.

De receptie werd niet alleen druk bezocht door leden en jaargasten van onze eigen vereniging, maar ook door passanten die vaak jaarlijks onze vereniging aan doen voor een kort, dan wel lang verblijf. Wiel werd toegesproken door de voorzitter met een woord van dank en een paar anekdotes. Onder het genot van een drankje en een hapje kon iedereen afscheid nemen.

Wij wensen Wiel het allerbeste!